Огрето отклони умело още един удар.
Това му даде шанс да контраатакува с ритник в гърдите на униформения мъж.
Това бе счупило две или три ребра. Перфектният шанс.
Огрето изхвърли жезъла високо във въздуха и събра средния, безименния пръст и палеца, а показалеца и малкия пръст останаха вдигнати като рога. Образът на Ямагучи се намираше се намираше между тях.
- Noumaku Sanmanda Bazaradan Kan.
Около чернокосия мъж се появиха четири прозрачни стени и таван, образувайки куб, който го обгради като затвор.
- Това заклинание... Тази версия... - Ямагучи погледна към трупа на умрелия квестор, след което падна на земята, като че ли рязко бе изгубил сила.
- Уменията му са ограничени, но все пак бие пълното магическо невежество на бившия ми домакин - каза Огрето с арогантна усмивка. Демоничната му аура от самото начало имаше червени и сини нюанси, които се преливаха един в друг, но синият цвят се бе засилил в този момент.
- С удоволствие бих те довършил, но ако изгубя още време тук, ще започнат да пристигат подкрепления, което би било досадно.
Ямагучи изръмжа, неспособен да се повдигне от земята, но ръката му все пак не изпускаше меча от ръка.
- Не се тормози. Може би ще отида да убия онзи Демоничен крал. Това беше условието, което наложихте на онази мравка, нали?
- Естествено, след това ще смачкам този град собственоръчно. Освен, ако дотогава някой ми предложи по-голямо предизвикателство.
Огрето продължи към изхода, но за добро или зло, се оказа, че е закъсняло. Защото подкреплението вече беше тук.
*** Малко по-рано ***
- Ще продължите ли напред без мен? - Кузнецов попита внезапно няколко метра преди групата да излезе на магическата арена.
Нормалният коридор, през който Зертариан бе минал по-рано, сега бе разрушен. Те ходеха през алея от отломки широка няколко метра. Нещо с чудовищни размери бе пробило този път през камъка, като че бе нищо.
- Спокойно, не ме хвана страхът - каза той с уверена усмивка. - Трябва да подготвя нещо. Прогонването на зли духове е руска специалност, все пак. Но ще трябва да ми спечелите време.
- Не се притеснявай - каза Котетсу грубо. - Смятам да прогоня душата от тялото й със собствени ръце. Не съм пропътувал такова разстояние напразно.
- Прави каквото знаеш - Шиндзоу извади три заклинания от кутийката си за талисмани.
Каквито и да бяха очакванията на онези, които прекрачиха прага на арената, не доближаваха до реалността.. Дори Зертариан, който помнеше Мико, трудно можеше да познае, че това някога бе била тя. Косата й, снежнобяла се вееше единствено от силата на аурата, която излъчваше. Тя бе изгубила една ръка, но по някаква причина това не я правеше по-малко заплашителна. На челото й се бе отворило трето око, а от слепоочията й излизаха рога като митологичните Огрета от японската митология.
Физическото й тяло бе много по-дребно от тези на момчетата, но аурата й създаваше впечатлението, че тя е гигант, който ги смазва с присъствието си.