На Зертариан му се искаш се да въздухне след тежката забележка на боеца, но се въздържа с цел да не разваля настроенито. Плюс това не се изненада, много хора не почитаха природната или мистичната страна на света и може би това бе причината боговете да се одателечат от хората.
*Или пък не ние сме тези, които също бягаме от тях и мойте Тайзан ритуали послужиха само като да си навлека допълнително неприятности с тях, но вече съм тръгнал по този път.* - докато мислеше това магьосника се разтегна и каза:
- Имаш право, но тогава предлагам да пием след като се върнем в Киото. Все пак утре ни чака една последна работа преди да си получим заплатите. - привършвайки с това изречение Зертариан стана и се запъти да излезе и да се облече. Бе решил да мине през Олтара на Божеството днес преди да е станало късно за да не занимава боеца.
- Мисля да се разходя малко след вечеря и преди да се наспя като бял човек за пръв път от дни, ако не съм се сабудил утре навреме просто ме цапни леко с дървения ти меч по челото. - каза той шеговито и след което добави - Но не твърде силно защото бандитите са ми предостатъчни. - след което се запъти да вечеря.
След вечерята магьосника планираше да мине през Алтара и да поднесе Сакето, което бе купил по-рано в дар на местното божество и да се извини за по-ранните си глупости в гората както и да се помоли.
*Хмм жената каза, че има ковачница по този път? Не знам защо но искам да я посетя. Мурамаса вече не е в мен, но все пак интересът е тук все още към красотата на мечовете и тяхната способност. Не са като този сърп, с който разполагам засега. Нито пък имам пари.... Ъххх... Проклятие...Не знам какво ще правя там но искам да намина след Алтара.* - реши той да добави ковачницата си в разхдоката си след кратък размисъл наум.