Non ho mai aspettato il mio principe azzurro, ma una volta che ho incontrato il suo cavallo.
Non pensavo che un cavallo possa salvare la mia vita.*
*I never waited for my Prince Charming, but once I met his horse.
I did not think a horse can save my life.
Arabella | 17 | magician | magic talent: Bewitching

Мама често ми четеше приказки. Non pensavo che un cavallo possa salvare la mia vita.*
*I never waited for my Prince Charming, but once I met his horse.
I did not think a horse can save my life.
Arabella | 17 | magician | magic talent: Bewitching

Малката ѝ стара книжка почти се разпадаше, а конопената връвчица едва успяваше да задържи кожените корици и пожълтелите страници между тях. Всяка една страница обаче съдържаше легенда. Приказка. Сигурно бяха събирани от целия свят, тъй като прилежно изписаните мастилени символи съчетаваха историите на морски чудовища и горски феи, на дракони в непрогледни пещери, на тролове и великани, на страховити химери и на прекрасни девойки, сплитащи лунните лъчи в косите си и омайващи мъжете с престорена невинност.
Мама често ми четеше приказки. Твърде късно осъзнах, че са реалност.
За първи път видях какво е магията когато бях на 13. Просто го видях, не го осъзнавах.
Не знаех защо баща ми е толкова гневен, въпреки че в очите му напираха сълзи. Не знаех защо онези мъже така свирепо блъскаха по залостената врата и почти успяваха да я разбият. Не знаех как майка ми успяваше да запази такова самообладание когато сърцето й диво блъскаше в гърдите. Беше ме притиснала към себе си толкова силно, че усещах всеки негов удар.
- По-бързо. Изведи я навън. – настояваше баща ми.
След броени секунди майка ме извеждаше през задната врата на къщата. Натика малката книжка с кожени корици и конопена връвчица в ръцете ми, а единственият ми инстинкт бе да я стискам колкото се може по-силно. Тогава не знаех, че това ще е последният ми останал спомен от нея.
- Той знае къде да те отведе.
Той? Кой беше той? С тревожен поглед затърсих въпросната личност. „Той“ обаче далеч не бе човек.
Огромните бели криле приличаха досущ на ангелски и караха въздуха да свисти от силния им замах. Копитата разриваха земята, сякаш искаха да я пропукат, а масивната фигура на животното се извисяваше величествено, поне три пъти по-висока от мен самата. Той бе спасителят ми – конят. Без принц. Просто конят.
Наблюдавах всичко от птичи поглед, вплела пръсти в меката грива. Виждах дома си от високо. Виждах баща си и кръвта, обагрила лицето му; виждах как няколко мъже хванаха майка ми и я отведоха някъде, а после погледът ми се замъгли от напиращите сълзи и от вятъра, който почти нараняваше лицето ми.
За първи път видях какво е магията когато бях на 13. Сега съм на 17 и вече знам, че мога да я практикувам.

basic info:
- родена е в Рим, избягала е във Великобритания, за да се спаси от смъртта, а в последствие и да се обучава
- майка ѝ е убита; баща ѝ е наказан поради укриване на вещици в дома си, евентуално все още е жив
- притежава гримоар със заклинания за призоваване на различни същества – наследство от майка
Умение: лечителство/билкарство/хомеопатия
Добре запозната е с растенията и техните лековити или токсични свойства, умело се справя с използването им и заместването на синтетиката в модерната медицина с аналогични хомеопатични средства. От малка помага на майка си с изготвянето на мехлеми, отвари и тем подобни, както и с адекватното им приложение. Има основни, но задоволителни познания в лечението и оказването на бърза помощ.
Магия: Summoning
Призоваването се дели на два основни типа - на предмети и на живи същества. Привидното им появяване от "нищото" всъщност може да се дължи на телепорт, пространствено пътуване, създаване на портали и т.н. Самите ритуали и заклинания за призоваване рядко са особено трудни за изпълнение, но понякога водят до негативни последствия. Количеството изразходвана мана за призоваване и за поддържане на заклинанието е строго индивидуално за всеки обект и зависи от големината, силата, същността и начина му на използване. Рисковано е призоваването на живи обекти, тъй като се изисква прилагането на значителен контрол над даденото същество. При липсата на такъв контрол съществото може да застраши живота на призоваващия. Подобен неприятен изход може да се получи и при "надценяване на възможностите си" - когато магьосникът се опита да извържи заклинание, непосилно за него и далеч надвишаващо уменията му.
Пренасяне на опит:
http://alterworld-rpg.com/viewtopic.php?f=14&t=40