Зертариан изслуша внимателно баща си, обмисляйки всяка негова дума и когато Натсуки старши приключи, младежът се обърна към него:
- Не очаквах да се стигне до тук. Когато я видях по телевизията в опасност, наистина формулирах план. Както виждаш взех, макар че това е не правилната дума, по-скоро откраднах твоят античен меч, защото моята магия се нуждае от оръжие за изпълнение и с всички сили тичах до нея. Но когато стигнах започнаха атаки от обладани хора, някакъв Илюминати, който ми препречи пътя и за финал демоничен полицаи. Планът ми беше да я заведа до някой полицейски екзорсист, но не всичко върви по план и се наложи импровизация. Ако не бяха хората на Куин онзи Илюминати можеше да й стори нещо. - младежът прекъсна за момент речта си. Обзе го страх ако онзи, с когото Найт се бе борил не бе единствен, не надали беше, но думите на баща му тежаха особено след като каза, че ще го спре ако тръгне след нея, но въпреки всичко, колкото и да осъзнаваше глупостта си, колкото и да искаше да се спре, той не можеше.
Той си спомни видението, което видя по-рано в колата, макар и да се объркваше и да го свързваше със себе си, все пак той дълбоко усещаше, че това бяха спомени на Мурамаса, макар и прост ковач той бе прекарал целият си живот само да кове оръжия, което бе впечатляващо за магьосника, но Зертариан видя, че той бе изпуснал един момент заради амбициите си. Младежът отказваше да допуска неговите грешки, той щеше да следва своите амбиции с мярка.
- Otto-san, знам, че постъпвам като ненормален човек, но когато ти се обадих за помощ, не беше за мен, а за нея. Загубих веднъж в миналото от Мизуки или за щастие оцелях благодарение на него, но съкратих живота си наполовина за да поставя началото ми на пътя към силата. Какъв герой на справедливостта очаквам да стана ако не мога да защитя любимата си или поне за нея бих захвърлил този идеал.
- Така че, колкото и луд да съм, колкото и да се сблъсквам със смъртта, не мога да я оставя. Не познавам някой магьосник, който да знае мудрата за Evil Power Expulsion, но затова ще те попитам знаеш ли къде мога да я намеря, ще направя всички усилия да я науча за няколко минути, колкото нелепо да звучи и ще излея колкото енергия ми остава за да прогоня демона от Юмико. Все пак макар и това - той посочи пострадалата му ръка заради ритуала, чрез който бе призовал Мурамаса. - Аз намирам своят път макар и на висока цена. Нямам намерения да те карам да ме спираш със сила ако кажеш не, тогава просто ще се прибера и ще дочакам денят за изпитите в академията и ще пробвам да се докажа там, но ако ми кажеш, къде да намеря мудрата, веднага ще опитам този път.
Младежът бе загубил най-добрият си приятел в миналото, но нямаше намерение да изгуби първата му приятелка и първата му любов, не и преди да разкрие чувствата си. Той помнеше как не искаше да се занимава с никого, но тя редовно го тормозеше в детството и не го оставяше на мира докато накрая сърцето му не се пречупи и го бе направил по-открит човек, а от там я бе приел за приятел и в течение на времето се бе влюбил в нея. Ако нещо се случеше с нея, това би променило пътят му за действие в бъдеще заедно с неговата същност