Зертариан се усмихна, след което се обърна към квестора и проговори на всички в стаята:
- От самото начало знаем целта на изпита - Находчивост, Умения за решаване на проблеми, Внимание и Поемане на риск. Но това което не е казано е, че не можем да работим в екип. Репутацията и парите са просто една част за оценяването ни. Но никъде не е казано, че ако се обединим не можем да спечелим. Все пак Япония не е била обединена поради действията само на Ода Нобунага, но и заради неговите доверени генерали. Да той е бил пилона в целият процес, но не би се справил сам. - каза той уверено, след което се обърна към Томо:
- Томо ако аз, Ти, Уинри и Хитоми се обединим, има голям шанс да разберем състава на повечето вещества, от там може да поделим кой каква теория да публикува или коя теория да подкрепим. Така няма да има нужда да доказваме че някой греши ако заедно сме открили правилната природа. Предметите също можем да поделим по равно помежду си, ако те носят някаква оценка. Например Аз и Ти имаме вече предмет, което означава да оставим Уинри и Хитоми да купят следващите два. - завършвайки тази реч той обърна погледа си към Ямагучи-сан:
- Изглежда, че Ямагучи търси три отвари, това оставя един от нас назад, но Ямагучи не е единственият купувач и клиентите можем да поделим. Аз съм склонен да отсъпя своя ред и да дам на някоя от вас да търгува с него този ход, в знак на доверие и желание за взаимна кооперация. - след тези думи той се обърна към квестора за последен път:
- Господин Квесторе - баща ми, който беше магически изследовател ми каза Никога да не влизам в препятствие без план. Което трябва да е важно качество за един изследовател, но аз самия мисля, че той изпусна и друг важен фактор, а именно - Не влизай сам в препятствие без план... И без съдружници. Защото така той можеше да е още жив ако беше спазил това правило.
- Приключих, сега всичко зависи от отговора на квестора и от вашето мнение, драги съученици.