Планинско селце

Moderators: Shen Lee, Game Masters

Post Reply
Zertharian Natsuki
Member
Member
Character Name: Muramasa Zertharian
HP: 155/155
EN: 100/100
MP: 200/200

Гледайки ръката си, Зертариан я разтвори и след това стисна отново в юмрук, след което я допря до челото си и помисли:
*Точно така само гибел ме очаква, но ще се постарая тя да достигне само Мен, Акацки и Илюминати. И ще се постарая да намеря Юмико и да изпъдя този демон в най-дълбоката бездна на отвъдното.* - Той се огледа реализирайки къде се намира и бе малко объркан, тъй като последно помнеше, че се беше запътил с разгневения Кусанаги да преследва бандити. Първото, което направи бе да провери дали всичките му принадлежности бяха в него включително портфейла и токена, който щеше да му даде наградата от мисията. След което щеше да се запъти да излезне от стаята. Трябваше да разбере къде се намира и какво е станало с другаря му за мисията.
Image
Master Jubei, if you encounter God, God will be cut. If you encounter an evil spirit then it will be cut. This... this is I cant remember anymore Who am I? The Greatest Swordsmith Muramasa or the Magus Zertharian?
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Зертариан намери притежанията си оставени недалеч от рогозката му. Той понечи да стане, но осъзна, че в тялото му няма почти никаква сила. Гладен... Да, той бе гладен, но не само това. Чувстваше се отпаднал, като че ли се възстановяваше от някаква болест. Когато посегна за нещата си, той усети рязка болка в дясното си рамо. Точно така, той беше прострелян от бандит по време на засадата, в която бе попаднал в гората. А след като се опита да седне, той усети и друга, макар и по-слаба болка в бедрото си - мястото на което го беше захапало едно от псетата на престъпниците. За щастие това го удряше само когато допреше нещо до засегнатото място.

В края на краищата той успя да се изправи, да събере всичко с лявата си ръка и да напусне стаята си - без да осъзнава, че бе почти гол, с превръзки минаващи през наранените му области. Отваряйки плъзгащата се врата, той разбра че се намира в традиционна къща. Преди да може да я разгледа по-внимателно обаче, той бе стреснат от внезапен вик.

Image

Младо момиче, може би не по-голяма от петнадесет години бе закрила очите си с длани, лицето й зачервено от срам. Чак в този момент Зертариан осъзна, че се носи само по долно бельо и бинтове.

Статус: wrote:
Жизнени точки: 40/155
Магическа енергия: 60/200
Състояние: Осакатена дясна ръка (наказание при употреба), Осакатено дясно бедро (-20 скорост)

Image
Going beyond the horizon with a great speed
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

*Проклятие трябва да действам бързо, нямам много време. Трябва да стигна до Токио, до вкъщи и да задействам този план. Само това ми остава.* - Докато бе потънал в мисли и се закуцука към врата Зертариан не бе обърнал внимание на състоянието в което излиза, а именно полугол. Писъка на момичето го върна в реалността. Той не знаеше какво да каже ако бе старото му аз би се изчервил също и би му станало неловко, но имаше твърде много главоболия за да му обърне внимание, а й болката в тялото му не помагаше. Той просто каза:
- Ахм извинявам се, но къде съм? Последно помня че бях по средата на гората? - тази мисъл го накара да покаже изражение смесица между объркване и срам, но не срам от сегашната сцена, а срам, че не се беше подготвил за тази мисия като хората и че както той така и съпътника му доста докараха нещата до почти трагични завършеци. Въпреки пулсиращата болка по тялото му той не изрази особенна реакция по нея, може би леко да стискаше зъби, опитвайки се да не покаже слабост.
- Също така трябва да стигна бързо до Киото. - в хода на това изказване той тръгна с малко по-добра крачка и болката го удари, твърде силно и той изохка:
- Аххх проклятие, шибаните бандити ме подредиха добре.
Image
Master Jubei, if you encounter God, God will be cut. If you encounter an evil spirit then it will be cut. This... this is I cant remember anymore Who am I? The Greatest Swordsmith Muramasa or the Magus Zertharian?
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- А-А-А-А-А-А-А-А!

Момичето изпищя и избяга от Зертариан, когато той продължи да крачи в коридора. Тя се скри се зад една от стените в къщата и проговори от там без да се показва.

- Тук е Тсукимори. Меченосец от Имперската Академия ви доведе тук, понеже бяхте наранен лошо.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Реакцията на момичето накара магът да се замисли за положението си след което той промълви:
- Да извинявам се за външния ми вид, но не намерих дрехите ми. Къде мога да ги намеря? - като каза това той вече беше анализирал думите на момичето.
*Значи Кусанаги ме е завел до тук, проклятие отново бях безполезен, точно заради това ми трябва силата от съня ми.* - мислейки си това той отново погледна ръката си и направи няколко движения, стискайки я в юмрук и след което я отпускаше.
*Дължа му извинение и благодарност. Но най-важното е че, трябва да се върна в Киото и да се подготвя за експедиция до Токио, но преди това трябва да се отплатя на другаря ми Накамура и да се извиня. ПРОКЛЯТИЕ! Твърде много неща твърде малко време.* - той издъхна тежък тон изпълнен с болка от раните му и недоволство от това, което го чакаше.
Изведнъж той усети смразяващ стрях, не знаеше за колко време е бил в безсъзнание и бързо попита момичето:
- Колко време бях в окаяното ми положение на безсъзнание?
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- М-м-м-можете да използвате юкатата в гардероба на стаята ви - момичето продължи да говори иззад стената. - Меченосецът ви доведе тук преди две вечери. Местният лечител се погрижи за раната ви, но вие не се събудихте дори след като треската ви спадна постепенно.

Зертариан:
+ Черна юката (назаем)
Image

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан изслуша внимателно момичето, след което се запъти и да облече кимоното. Докато го нахлузваше, той не издаде нито звук от болката, която се носеше по тялото му, но това беше защото бе твърде замислен, макар че стискаше зъби заради нея на моменти:
* Какво ще правя трябва да се излекувам, но нямам и време нито парите за това... Проклятие нямам парите сигурно за да заплатя това лечение, ще трябва да се реванширам по друг начин на хората тук.* - той попита момичето:
- Случайно да знаеш къде е господина, който ме доведе тук? Също така колко дължа за лечението? - казвайки това той бе охванат от вълна притеснения. Като по-голямото му бе, че помнейки как бе побеснял другаря му сигурно пак е тръгнал да преследва бандитите в гората, а това е самоубийство. Другата причина бе заради липсата му на пари.
- Ах да почти забравих искам също така да благодаря на лечителят и на теб за това че сте се грижели за мен през последните два дни. - казвайки това той скрито стисна зъби и се поклони леко и уважително към момичето с накло от 30 градуса. Той използва цялата си воля за да не показва пред нея колко тежко бе положението му.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Н-н-н-яма нужда да плащате за нищо - момичето продължи да говори на Зертариан, заеквайки иззад стената. - Баща ми, имам предвид, докторът в това село няма да търси нищо от вас. Мисля, че се уговориха по някакъв с вашият другар.

- Колкото до другарят ви, не съм сигурен къде е, минава през дома ни привечер, за да провери дали сте добре, но доколкото чух през деня обикаля домовете на хора в селото, за да говори за нещо с тях.

Когато Зертариан я открия, тя нададе тих вик, преди да усети, че младежът най-накрая се е облякъл.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан изслуша момичето и се замисли защо би обикалял по къщите на хората когато го удари една мисъл:
*Да не би да предупреждава хората за онзи бандитски лорд? Хмм да той е опасен, а аз не можах да се справя с тъпите му псета заради неточността ми и разгара на битката. Но освен, че да ги предупреди трябва да се върнем възможно най-скоро до Киото и да предупредим властите за тази шайка смотаняци. Лидера им е опасен.*
- Проклятие мисля, че знам защо обикаля и съм съгласен с него. Селото ви може да е в голяма беда, навъртат се в околностите бандитски господар с шайка от поне 30 бандита. Те са нещастниците които ме подредиха в това положение. - докато казваше това той провери как са пръвръзките на раните му само с поглед. След което продължи към момичето:
- Не знам как стоят нещата тук но трябва да сте подготвени за тях, а аз трябва да се върна в Киото възможно най-скоро и да поискам военен патрул да изчисти тази сган в гората. Проклятие нямам време за почивка, млада госпожице как мога да стигна до Киото най-скоро? - той се хвана за брадата му замислен.
*Не ако ги оставя могат да ги спипат бандитите, но не мога да ги защитя в тази кондиция, най-доброто, което мога да направя е да поискам военен патрул, но те са заети с демоничния крал. Мамка му ситуацията не е никак на добре, не знам как да процедирам, може би ще е добре идея да намеря Кусанаги първо и да го обсъдим.*
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- О, лисичи духове, наистина ли ще ни нападнат!? Не мисля, че можем да се справим с това!

- Ако това наистина е така, може да помолим някой от местните да ви придружи до Киото. За съжаление пътищата тук не позволяват дори да яздите кон, така че ще трябва да се върнете пеш.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан усети, че не трябваше да плаши малкото момиче, но след като видя на какво са способни 30 късметлийски олигофрени и колко недъгаво бе целил с огнената си магия се ядоса, но все пак каза възможно най-спокойно:
- Трябва да видя къде е моя съпътник и да обсъдя с него какво ще правим, но предполагам, че трябва и да почивам заради раните си, но нямам намерение да уставя шайка бандити да правят каквото си искат с животите на хората тук. - казвайки това той стисна дясната си ръка с пълна сила.
*Не искам да гледам невинни хора да умират отново пред мен без да мога да направя каквото и да било! Трябва на всяка цена да запечатам Демонични Крал в мен! Но преди това трябва да направя нещо тук.*
Докато мислеше това и стискаше дясната си ръка в юмрук, той сложи лявата си ръка на челото прикривайки част от лицето си в опит да не покаже как раздразнението му се изписваше. Той се опита да подреди мислите си как да постъпи най-добре за да помогне на селото, но беше напълно вън от идей и само успя да въздиша.

Image
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Разбирам, искате ли да ви направя чай?

Free RP

Зертариан не пое иницаитавата да направи някакво решение до края на деня. Привечер най-накрая в дома се прибра бащата на момичето - човекът, който се бе погрижил за Зертариан.
Image

- Най-накрая си буден - каза той, когато видя Зертариан в дневната. - Как се чувстваш?

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан прекара целият ден размишлаявайки какво може да направи, но като цяло се чудеше какво планираше онзи бандит, защото не му се видя като някой пълен глупак, а беше доста организиран, пък и имаше известна замисъл в действията му. Като например как ги беше пощадил с Кусанаги. Магът стигна до извод, че не е някой дивак, който би вършил зло без цел, но дори злото с цел си остава зло. Магьосникът проклинаше слаботата си и си спомняше няколко пъти през деня сънят като всеки път оглеждаше и стискаше ръката си в юмрук, а именно тази с която бе хванал тъмния меч.
*Ще изчакам Кусанаги да дойде, трябва да видя за какво е обикалял, може да си въобразявам. Отново плод на моята параноя.* - той въздиша тежко мислейки си колко по-далеч бе представата на него и Мизуки за Герой. Но не можеш да спасиш всички само с добро и милост. Понякога трябва да си зъл и жесток с правилните злодей. Но Зертариан знаеше дълбоко, че неговата преценка често бърка, когато нападна царският страж от гордост и параноя и когато реши, че дебелият ковач е бандит.
Младежът осъзна след убийството на онази жена колко лесно бе станало за него да прибегне до тези методи. Сякаш една ръчка бе дръпната в противоположна посока в главата му, ръчка за която нямаше връщане назад. Даже напротивн тя продължаваше да върви надолу.
С тези мисли той прекара денят тормозейки съзнанието си. Накрая когато лекарят се върна и го заговори, той малко се освести:
- Благодаря за помощта ви. - каза той на доктора като се поклони в уважение, в този момент раните му изпулсираха от движението и той трепна леко от болката, но се опита да го подтисне и прикрие макар и да бе видно за някой наблюдателен човек.
След което той продължи:
- Добре само болко в дясната ръка и дясното бедро, но мисля, че ще се оправят постепенно. - казвайки това той се сети да попита:
- Извинете, но разбрах, че моят съпътник е обикалял къщите на хората в селото през предишните два дни, дали това е свързано с бандитите, с които се сблъскахме или не знаете?
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Докторът изгледа момчето учуден за момент, но след това изглежда разбра нещо и отговори на въпроса му:

- Кусанаги-сан се опитва да събере група, с която да удари бандитския лагер. Той смята, че силата на бандата е заплашителна и трябва да направим нещо, преди те да ни ударят. Аргументът му е, че имперските сили са твърде заети с други заплахи в момента и вероятно биха реагирали само, след като стане твърде късно.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан отдаде глътка въздух облекчение и каза:
- Да това може би беше най-правилното решение, вместо да се опитваме само двамата да ги ударим. Както си личи по мен, идеята беше лоша, но поне се разминахме с най-лошото. - младежът се отпусна за момент и се замисли:
*Постъпих глупаво през тази цяла мисия и не съм достатъчно силен, не и без демон в себе си от когото да черпя сили. Този сън доказа, че наистина ми трябва източник на сила.* - след което каза към доктора:
- Само осещайки болката мисля, че дори не трябва да си помислям да Ви питам, за лекарското ви мнение дали да участвам в боя. Но все пак знаете ли къде се намира другарят ми или къде е отседнал? Бих искал да му благодаря, че ме спаси и да видя какъв е планът му? - като каза това той направи опит да се поклони уважително към доктора, но болката го пресече и спря по средата карайки го да изохка.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Мисля, че не сте пострадал твърде сериозно - докторът обхвана брадичката си с дясна ръка. - Честно казано, имаше голям късмет, че сте се разминали толкова леко. Инфекцията, която беше получил, вече е излекувана и след около седмица ще си на 80% от силите си, ако не и повече.

- Колкото до това дали трябва да участваш в конфликта... това е решение, което един мъж трябва да вземе сам. Мисля, че ще можете да откриете другаря си на стария селски площад. Той е там всяка сутрин и вечер.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан се замисли, искаше да участва и да помогне, но се чустваше че в сегашната си кондиция може би щеше да бъде бреме. Въпреки това той благодари на доктора и каза:
- В такъв случай ще го обсъдя тази вечер с другаря ми и ще преценим как да процедираме с бандитите. - казвайки това той се поклони учтиво оказвайки благодарност на лекаря. Все пак замислен той попита лекаря:
- Това може да звучи прекалено оптимистично, но случайно да има някой в селото, който да се занимава с мистичното а именно - проклятия? Не ме разбирайте погрешно не търся да сложа а да премахна такова. С глупостта си разгневих дух и той ми постави проклятие, чудя се ако има как да го премахна преди да се изправя срещу бандитите пак. Или ако случайно и вие знаете нещо за тях.- той попита не очаквайки някакъв резултат а поне колкото да завърже разговор докато станеше точно привечер за да излезне да търси Кусанаги.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Ха, явно се забъркваш в големи лудории - мъжът се засмя искрено. - Това е то младостта.

- Не знам дали ще може да ти помогне със сигурност, но за твой късмет в Тсукимори имаме нашия олтарен пазител, Аяне-сан. Не мисля, че е велик екзорсист, но се е справяла и с по-лоши неща от злобен горски дух.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан си поех дъх на облекчение и каза:
- Благодаря ви много за информацията и най-вече за това, че ме спасихте. Ако има как да ви се отплатя само кажете. Иначе по-късно ще отида до моя другар за да разбера какъв е планът на действие.
- Мисля, че трябва да направя каквото мога за доброто на хората в селото и то е да ликвидирам бандитската шайка която набира бройка на малка армия или дружинка.
Магьосникът замплъкна след това тъй като не бе сигурен как да продължи разговора с доктора, все пак социалният аспект и думите не бяха силната му част. Той бе мъж на действието макар и това действие често почти да му костваше живота или свободата. Но това бързо бе прекъснато от любопитсвото му:
- Извинете ако ви обсипвам с въпроси но се чудех ако може да ми разкажете повече за селото и хората в него - най-вече за ковача ви и чирака му тъй като и аз се интересувам от това да стана такъв като тях, но се боя че постъпих безрасъдно и обидно към чирака му заради моя параноя и съмнителност.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Ох, откъде да започна изобщо - докторът почеса темето си, и погледна към тавана със затруднение.

- Говори се, че това място е основано преди векове от няколко семейства, бягащи от ужаса на войната в низините. Изгубени и преследвани дълбоко в планините, на прага да бъдат заловени от противниците си, те срещнали мощна господарка Китсуне - или както може да знаеш от опит, лисица-дух. Тя се смилила над бегълците и ги отвела до долина с езеро, което отразява перфектно лунната светлина.

- В замяна селяните се съгласили да пазят гората и нейните местни духове обитатели.

- Да се прекланят пред гората и нейните духовни обитатели.

- Никога да не взимат повече от гората, отколкото им е нужно.

- Когато те се съгласили, самата гора издигнала мъгла и илюзии, които объркали преследвачите им. Тази симбиоза между духовете и бежанци дала началото на Тсукимори.

- Бих казал, че хората тук са гостоприемни, но резервирани към чужденци. Говоря от опит, ха-ха. До ден днешен имат комплекс за преследване, което не им позволява се доверят лесно. До ден днешен много от тях се виждат като пазители на мястото, не просто негови жители. Може би ще забележиш, че следват мистични традиции повече отколкото много други места, дори след ренесанса на магията в тази държава.

- Много от тях са умели ловци, трапери и билкари, но взимат само това, от което се нуждаят. Познанията им за флората и фауната в района няма равна.

- Въпреки това, последните поколения стават все по-скептични към тези традиции и някои от тях смятат правилата за отживелица. Някои по-възрастни жители смятат, че това е причината гората да има по-студено излъчване от преди. Легендарните лисичи духове също се виждат все по-рядко и стават по-враждебни.

Image
This is not the limit ~

Post Reply

Return to “Япония”