Планинско селце

Moderators: Shen Lee, Game Masters

Zertharian Natsuki
Member
Member
Character Name: Muramasa Zertharian
HP: 155/155
EN: 100/100
MP: 200/200

Зертариан можеше да каже по строгият начин, който баща й я поучи, че го правеше за нейно добро, защото знаеше и е виждал колко опасен и отвратителен може да бъде светът. Точно за това той и Мизуки се целеха да бъдат Герои На Справедливостта. И дори тази тяхна наивност беше грубо и безпощадно изтрита от реалността. Сега той крачеше към път на злодей повече отколкото на герой. Планът му да се опита да заключи демон не бе първият такъв. Но сега разликата бе че се цели в нещо извън пределите. След като отпи с голямо удоволствие от больона на супата и преглъщайки той каза:
- Това е първата полувина от работата на някой Герой На Справедливостта. Колкото и мръсна или не възнагръждаваща да е работата. Важно е невинните хора да са в безопастност и да не страдат. - отсърбайки още от бульона той добави: - Втората е да знаеш, че най-вероятно в края на всичко те очаква гибел, но ако си спасил животи и посял семена за други да последват примера ти. Сигурно си е заслужавало. - Казвайки това той погледан замислен към тавана, това бе цитат, който бе коментирал с Мизуки. Магът бързо осъзна че това всичко бе казъл на глас а не наум и сложи ръка на челото си казвайки:
- Простете мислите ми излезнаха навън. Не съм в положение да говоря за това предвид че съм далеч от герой и че даже случайно се забъркахме с тази групировка. Ако трябва да съм искрен дойдох на мисия просто да защитя търговец за да мога да изкарам пари за храна, път и да платя глобата която ми наложи двореца.

*Или заради пътя който съм избрал.*-помисли си той.
Image
Master Jubei, if you encounter God, God will be cut. If you encounter an evil spirit then it will be cut. This... this is I cant remember anymore Who am I? The Greatest Swordsmith Muramasa or the Magus Zertharian?
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Справедливост, а?

Може би докторът също мислеше на глас, тъй като тонът му придаде реторичност на въпроса. Той не добави нищо повече и продължи с вечерята.

Image
Going beyond the horizon with a great speed
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан се средоточи да се наяде обилно но без да преяде за да може да бъде във възможно най-добра форма за утрешния ден. След вечерята щеше да предложи помоща в почистването и нещо друго, с което би могъл да им бъде полезен. Замислите му бяха върху това как трябва да успее утре и да избие бандитие и след това някак си да стигне до Токио за да провери библиотеката на баща му по-обстойно този път и дали би намерил нещо за демочнито начинание, коет планираше. Но въпреки това чувство за вина и съмнение се криеше на ръба на съзнанието му, а именно - Какво бе станало с Накамура? Макар и да се познаваха от скоро бе свикнал да го възприема като близък другар и даже виждаше Мизуки в него. Тази мисъл от заден план не му даваше покой също през вечерите.
Image
Master Jubei, if you encounter God, God will be cut. If you encounter an evil spirit then it will be cut. This... this is I cant remember anymore Who am I? The Greatest Swordsmith Muramasa or the Magus Zertharian?
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Двамата приключиха вечерята си без повече приказки, след което напуснаха хола. По-късно, по пътя към спалнята си, Зертариан забеляза Хагане-сан на верандата, седнал с кръстосани крака, гледайки в хоризонта. Ако решеше да не го притеснява, младият магьосник щеше да заспи бързо под влиянието на умората от схватките и щетите, които бе получил в тях.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан все пак обаче се зачуди какво би държало Хагане-сан буден толкова късно. В очите на младия магьосник мъжът изглеждаше дълбоко замислен. Но в опит да не го стресне той се запъти бавно към него казвайки:
- Гледайки ви така щях да предположа, че Вас а не мен ви чака сблъсък с огранизирана мини бандитска войска. - каза той уважително но и леко опитвайки се да го направи на шега с цел да оведри ззамислената тежка атмосфера. Магът се запъти да седне до него и целеше да види какво можеше да кара доктора да размишлява така.
- Може да съм млад, импулсивен и неопитен, но мога да услужа с едно ухо тази вечер ако нещо ви тормози в този късен час.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Мисля си за това как природата на света не се променя.

Хагане повдигна глинената чаша с чай до устните си, все така загледан в хоризонта.

- По време на Войната имаше скитащи банди от дезертьори, отчаяни граждани и опортюнисти, които се спускаха на бойните полета след като основната схватка беше приключила. Те не бяха водени от определена идеология. Просто гладни, пречупени хора, които вършеха ужасни неща, за да оцелеят.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан беше заинтересован от историята на възрастният доктор. Той седна до него и каза:
- Не бих могъл да ги разбера. Поне не и с моят светоглед. Ако ще наранявам някой в тяхната ситуация би било друг престъпник а не хора в неизгодно или по-лошо положение от мен. Но все пак предполагам че просто душите им са били крайно покварени. Тези хора не заслужават спасение или даже не го искат, а просто търсят начин да изявят злото, което винаги са таили. Само ако имаше начин да се разбере от преди такива кои хора са такива и да могат да се вземат превантивни мерки от рано. - казвайки това той се хвана за брадичката си с два пръстта размишлавайки с мисли изпълнени с ненавист към този тип хора.
- Но все пак се чудя, този лидер на бандитите реши да ни пуснем да си ходим след битката с него. Защо? Можеше просто да ни убие там и да не рискува, а сега като пълни глупаци се връщаме в опит да го ликвидираме. - продължи той.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Кой може да каже със сигурност - Хагане обхвана брадичката си, като че ли се опитваше да вникне в дъното на ситуацията. - Може би не е искал да рискува конфликт с делегация от имперската столица. Все пак някой в неговата позиция е отговорен не само за себе си, но и за онези, които го следват.

- Аз самият не мога да забравя лицето на първия човек, който умря следвайки моите заповеди. Не беше велика битка или. Просто патрул, който се обърка заради грешка, която направих. Той дори не беше мъж, просто младо момче, което гледаше с объркан ужас, докато животът напускаше тялото му.

- Отне ми няколко дни да напиша писмото, което изпратих на семейството му. В края на краищата излъгах, описвайки смъртта му като благородна и безболезнена.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан почуства напрегнатеността, която доктора изпитваше при разказа на историята му. Даже го разбираше макар тъй като бе попадал в сходна ситуация, донякъде разбираше и начина на мислене на бандита но продължи:
- Да, но все пак рискува да се върна за главата му, което и ще правим с другаря ми. Освен ако не е извратеняк, който иска да направим това за да ни убие разбивайки надеждите ни по извратен начин. Не мога да намеря точните думи да го опиша, съжелявам ако е объркващо.
Зертариан си разтри челото като чели мислеше и каза:
- Тези бандити не са хора. Когато се впуснаха около двайсет от тях тичайки готови да ме заколят. Осъзнах, щом са позволили независимо от обстоятелствата да стигнат до това положение. То те заслужават да горат на клада мъчително. Точно за това не мога да ги оставя да шават из тези региони свободно. Вече станах свидетел заради моя грешка - двама по-възрастни и опитни екзорсисти да бъдат разсечени на две от огромен лисичи демон. Беше мигновено, не усетих какво се е случило с тях до няколко минути по късно. Това е причината силата да е най-важното нещо в този свят. Ако човек има сила, той може да спре нещастията.
- Макар и мисията на другаря ми да е да ги изтощим чрез заобиколни пречки и боеве. Планирам да се изправя сам срещу този вожд и да го насеча. - казвайки това той си спомни че не бе взел никакъв меч със себе си, а разполагаше със сърпа, който бе взел от първите бандити и продължи. - С неговия меч, защото моят е в Киото и е в окаяно положение...
- Съжелявам отново казах ненужни неща на глас. Приемето го като мрънкането на един издразнен мъж или по-скоро момче. - той въздъхна тежко усещайки колко е слаб в същност щом в разгара на битката не бе овладял емоциите си и две кучета го бяха изненадали.
- Но все пак държа на това което казах, ако имам шанса да го приклещя насаме, ще подсигуря да не излезнем живи и двамата в най-лошия случай. - като казваше това той събра магичната енергия в ръката си получвайки малко кълбо от огън. Това трая само няколко секунди, но целеше да накара самият той да визуализира начин по който да използва огнената си магия за да ги изпепели и двамата с бандитския лорд. Надяваше се донякъде доктора да разбере чрез тази реакция защо беше толкова самоубийствена - а именно че като огнен магьосник винаги можеше да свали опонента си заедно с него в дълбините на ада.

Image

- Той няма да получи друг шанс да терориза невинни хора. - последното изречение каза хладнокръвно подобно на убиец, който е уверен, че жертвата му няма да избяга.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Не бъди толкова нетърпелив да се превърнеш в оръжие - мъжът вдигна чашата с изстинал чай до устните си, гледайки в далечината. - Оръжието е инструмент с единствената цел да посича врагове. Или се потрошава в кървавия си поход или живее достатъчно дълго, за да стане непотребен артефакт от отминала епоха.

- Но мога да кажа същото като теб - Хагане се засмя иронично. - Това са просто несвързаните приказки на един стар човек.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Стисвайки решително юмрук Натсуки младши каза:
- Не планирам да стана оръжие, а герой, който може да защитават тези, които нямат силата да го постигнат сами. Дори и да го постигна по не-геройчни начини. Светът бива грозен от твърде много зло - демони, природни същества, организации или държавни институции експериментиращи върху деца. Дори и злосторници в мрака за които не подозираме, че съществуват. Трябва да има някой или някои които да ги посрещне и унищожи. За предпочитане преди да са изпълнили и най-малкият си пъклен план. - Зертариан завърши това изказване отпускайки ръката си след което наблюдаваше реакцията и погледа на доктора върху казаното от него.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Хай, хай! Човек никога не трябва да подценява потенциала на младите - Хагане каза тези думи без никаква ирония, след което се изправи и направи лек поклон. - А сега ще извиниш ли този старец, на когото му идва време за сън?

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан кимна и каза:
- Да, аз също мисля че е време да се върна към почивка. Утре ме чака рано ставане и поредна схвадка с бандити. - казвайки това той се поклони учтиво и се запъти да легне и да се опита макар, че предишният му сън не му даваше мира. Той изпитваше силно желание да погледне отново снимката на Юмико, която носеше в портфейла си и да затвърди помислите си.
*Какво ме очаква утре? Ще успея ли да стигна до Токио? Ще мога ли да я спася?* - това бяха мисли, които се въртяха в главата му, но и между тях имаше помисли и за други хора - момичето, което бе спасило живота му от влака и за което той бе дал полувината си живот. Какво ли правеше сега и дали беше добре? Както и за другарят му, който бе изключен заради инцидента с небесните генерали. Твърде много мисли, но магьосникът се опитваше да се средоточи върху настоящето, а именно да си отпочине за да може да ликвидира планинската опастност утре сутрин.
Image
Post Reply

Return to “Япония”