Планинско селце

Moderators: Shen Lee, Game Masters

Zertharian Natsuki
Member
Member
Character Name: Muramasa Zertharian
HP: 155/155
EN: 100/100
MP: 200/200

За миг Зертариан не бе сигурен какво да каже, нито имаше времето да остане и да стане чирак на ковач и надали разполагаше със нужните средства да закупи книга, но нещо го бе подтикнало до тук, нещо свързано с интереса му към оръжията, а по-точно мечовете. След кратко мълчание той проговори с уважителен тон докато се поклони на петнадесет градуса уважително за момент:
- Добър Вечер, аз съм ученик по алхимическо ковачество в Мистичната Академия в Киото и исках да попитам дали продавате някоя книга с напътсвия или рецепти по изкуството на ковачеството? Искам да усъвършенствам уменията си. - каза той с бавен тон докато сглобяваше причината да бъде тук в този късен час. Той реши в последствие, че можеше поне да се опита да създава мечове сам макар и да няма Мурамаса повече в себе си. Що се отнася до термина "алхимическо ковачество" той сам го измисли на място тъй като ако бе казъл само алхимия надали този човек би го разбрал и сигурно би решил, че си прави шега и би го прокудил. Въпреки това магьосника се надяваше да може да се сдобие с някаква книга с която да започне да усъвършенства алхимичните си умения по насока на изработка на оръжия.
Image
Master Jubei, if you encounter God, God will be cut. If you encounter an evil spirit then it will be cut. This... this is I cant remember anymore Who am I? The Greatest Swordsmith Muramasa or the Magus Zertharian?
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Книга? Това не е нещо, което се предава чрез книги - ковачът прозвуча наистина учуден от заявката на Зертариан. - Изкуството е дефинирано от майстори и чираци.

Image
Going beyond the horizon with a great speed
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан изслуша думите на ковача и се замисли:
* Значи ще трябва да го уча чрез практика, това не лошо даже е добро, но на този етап нямам времето, трябва да се върна в Токио и да прегледам книгите на баща ми. Демонични Крал напредва със всеки изминал ден. На този етап няма да постигна много дори и да направя силна катана. Но ако мога да се върна тук бих могъл да стартирам поне началото си в това развитие стига да е съгласен. В такъв случай...*
- Разбирам не бях наясно в изкуството на ковачеството. В такъв случай би ли било възможно в бъдещата ми ваканция от Академията да се върна и да се уча от вас или даже и следващите ваканции докато стана достоен да бъда ковач? Наистина искам да усвоя умението да правя висококачествени оръжия и брони даже. - докато казваше това погледът и тонът на гласа на младежа горяха от интерес и нахъсаност към това изкуство. Не бе направил труда да прикрие ентусиаста и интереса към това да го освои. Очите му блестяха подобно на иманяр попаднал на съкровище.

Image
Image
Master Jubei, if you encounter God, God will be cut. If you encounter an evil spirit then it will be cut. This... this is I cant remember anymore Who am I? The Greatest Swordsmith Muramasa or the Magus Zertharian?
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Ковачът не реагира веднага на това, което каза Зертариан, но след това отговори с ниския си груб глас:

- Нямам против да взема друг чирак. Но това е сериозна работа, така че си помисли добре.

Ковачът се сбогува със Зертариан и затвори вратата на жилището си. Хората тук имаха доста по-искрен израз отколкото в големия град, така че му стана ясно, че човекът се съмнява, че глезено градско момче като него ще се справи.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

- Благодаря, Ви! - с тези думи магьосника се поклони и тръгна обратно към хотела, където щеше да се изстреля директно в леглото за да се наспи. Трябва да е в топ форма за следващите дни. Горещият онсен и обилната вечеря му помогнаха да се закрепи след предишните няколко дни.
По пътя към хотела думите да ковача още бяха в главата му. Но той нямаше намерение да се обезкуражава, макар и без духа на Мурамаса интересът му към мечовете още гореше и още повече ако не можеше да намери някое от легендарните остриета тогава щеше сам да създаде такова, което да му помогне да освободи Юмико от демона, който я бе обзел и да отмъсти на Акацки и Илюминати. За момент той се спря и погледна към небето казвайки с тих тон:
- Но въпреки това не ми остава много време живот заради глупостите които направих. - след което продължи със сериозен поглед и с мисли:
* Тогава този демоничен крал който заплашва Киото ще стане моя жизена батерия. Но за целта трябва да разбера как. Академията надали има такива книги, които биха ми помогнали, а надали ги дават на всеки, със сигурност не и на някой с криминална история. Тогава ще трябва да прегледам вещите на баща ми... Внимателно и Обстойно.*
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Зертариан се прибра без забавяне в страноприемницата. Когато мина през фоайето, забеляза че Кусанаги вече не е там. Изглежда не бе прекалил със сакето, въпреки предложението, което бе направил по-рано.

На сутринта Зертариан се разплати със заведението и пое към мястото, където вчера се бяха разбрали с боецът. Според съдържателката, Кусанаги бе станал и напуснал призори, така че може би вече го очакваше. И наистина, на изхода от селото, някой го чакаше... но не беше Кусанаги.

- Ей, ти.

Масивен мъж на неопределима възраст между 25 и 40 привлече вниманието на Зертариан. На лицето му бе изписана прекомерна заплашителност.

Image

- Ти си онзи Шити Бой, нали?

Code: Select all

Зертариан:

Пълно възстановяване
-14 кредита (престой, храна, саке)

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Когато забеляза масивния мъж от далече Зертариан много не помисли за него но когато възрастният чичка го нарече "Шити бой" погледът на Зертариан стана мрачен първата мисъл на младият магьосник бе че този принадлежи на групата на бандитите. Тъй като това бе често използвана обида сред напастта на Токио и даже я бе чул в магическия затвор когато двама невъзпитани магьосници се сбиха наскоро. Натсуки каза на възрастният господин със спокоен глас, но криещ омраза и агресия:
- Колко невинни хора сте погубили с престъпната ви групичка "Kisamaa" Чичак? Време е да запаля пърдюха ти. - без никакво забавяне Зертариан пусна Sudden Forest Spur върху чичака след което го комбинира на мига с Rising Dragon Breath за тежка атака. Съдейки по големината на този мъж и факта, че бе дошъл сам за него вещаеше неприятности, които вече може да са сполетяли Кусанаги.
Пребиваването в магически затвор макар и закратко променя хората. В случая на Зертариан бе научил някоя нова псувня като предходната и също така инцидента с Демона в Киото го бе убедил, че най-страшното нещо бяха Демоните и Йокайте, а хората бяха просто утрепки. Но сега имаше момент да излее агресията си, но не трябваше да забравя да не се отнася и да убие чичака тъй като трябваше да го разпита повече за бандитие и скривалището им. Но както се бе убедил - първо гори, после питай. Бе допълнително издразнен от колко време се проточва тази мисия, но пък бе благодарен, че поне един бандит бе дошъл сам при него.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Battle Status

Code: Select all

Зертариан:
Начални Точки Действие(ТД): 8 
Употребени ТД: 6 (Rising Dragon Breath)
Оставащи ТД: 2
Регенерация на ТД: 6 на ход

Нови точки Действие: 8

Жизнени точки: 138(155-17)
Енергия: 75 (90-15)
Магическа енергия: 180 (200-20)

Зар за атака (Rising Dragon Breath): 1d2000200029
Зар за щета (Rising Dragon Breath): 2d2000227

Image
This is not the limit ~

Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Непознатият се опули от изненада от внезапната атака на Зертариан и дори не опита да отбегне огнената драконова глава.

- Ау-ау-ау-ау-ау! - огромният мъж започна да подскача, удряйки с длани дрехите си. Когато усети, че всъщност не горят, той фиксира Зертариан с гневно лице. - Кисамаааааааааа! Щях да ти дам малко предупреждение, но ти си просиш урок!

Image

Мъжът извади гигантски топуз, който досега бе останал скрит от туловището му, скочи във въздуха и замахна с него. Силата му се пренесе през веригата и гигантската метална глава с шипове литна във въздуха, след което я стовари върху върху Зертариан.

- BANDO SMASH!

Image

За късмет на Зертариан, топузът единствено обърса рамото му, разкъсвайки ръкава му, но кожата под него бе само натъртена.

- Хех - непознатият изсумтя високомерно. - Следващия път няма да ти простя.

Зар за атака (Bando Smash): 1d20
Зар за щета (Bando Smash): 3d20

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан се намръщи и каза:
- Какво предупреждение? Че този път ще ни разстреляте на връщане или? Чакай какво сте направили на другаря ми? - казвайки това той взе защитна поза и подготви Forest Husk за защита от следващата му атака. - докато правеше това той следеше разбойника внимателно с поглед за да не изпусне шанс да клекне максимално в бариерата си. Докато правеше това си помисли:
*По дяволите Кусанаги да не са те хванали или очистили вече... Тогава ще трябва сам да ги избия макар, че нямам време за губене в болници.*
Магьосника знаеше, че не може не използва гората в своя полза за да убие бандита, защото би навредил на животните и местните йокай, а и би разгневил местния пазител на селото, така че тази битка беше рискована но надали имаше връщане, не и ако другарят му по мисия бе в беда.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Какви ги плямпаш? - мъжът изгледа Зертариан странно и го посочи с дръжката на топуза си. - Дойдох само да ти избия от главата идеите за чиракуване при Ито-сан.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

В мига в който Зертариан чу защо дебелият мъж е тук му стана неловко и той се хвана за веждите:

Image

- Чакай взех те за един от бандитите които ме нападнаха по пътя ми до тук. В такъв случай извинявай за огнената магия. - докато се извиняваше Зертариан се поклони на 15 градуса и след което продължи:
- Ако мога да попитам с какво бих пречил ако чиракувам? Да не би ти да си другия чирак? Нямам намерения да се конкурирам с теб просто искам да се науча да кова мечове и брони след което си хващам пътя. - неловкостта му бе изписана по цялото лице. Магьосникът си помисли, че може би му трябва почивка. От Сайтама насам бе изпитвал огромен пост травматичен стрес който се изразяваше в параноя и неособенна доверчивост към хората. А и случката с Разпутин ме допълнително дърво в този огън.
* Проклятие ще отбягвам в бъдещето битки щях да постъпя като бандит, но големината и застрашителността на този мъж се равняват на бандит. Не това не е извинение. Ако нападам заради параноята ми не съм по-добре от бандит.*
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Едрият мъж почисти едното си ухо с малък пръст, без да фокусира поглед върху Зертариан.

- Знаеш ли, не можеш да минеш с едно просто "извинявай", след като атакуваш някого без предизвикателство. Погледни, как смяташ да поправиш това? - ученикът на ковача показа дрехите си, по които имаше сажди и обгорени места. - Нима наистина смяташ, че такъв хулиган има място под Ито-сан? Ще развалиш репутацията му за отрицателно време. Сигурен, съм че в големия град е различно, но... тук не можеш просто да смениш квартала, компанията или работното си място, след като сгафиш. Съветът ми е да напуснеш, защото...

Image

- Тук няма място за теб.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан се чустваше неловко за допусната грешка но дебелака беше прав. Все пак той не можеше да разбере защо толкова искаше от по-рано да го разкара чичака-дебелак. Зъбните колела на умът му се завъртяха и той предположи няколко възможности:
*Сигурно се притеснява, че ще го изместя като негов чирак? Чакай той може и да не е негов чирак, тогава приятел? Да не би да го е страх от друга конкуренция? Не не мога да позволя този шанс да ми се изплъзне. Трябва да се отплатя за грешката ми.* - след размисълът си той проговори:
- Прав си, за това ми кажи цената на дрехите и мога да донеса нари следващия път да се отплатя за тях. Но не само и това тъй като избързах и направих голяма глупост взимайки те за разбойник мога да ти направя отвари които те зареждат с енергия и можеш да вършиш работа по-дълго и бързо. Ако това не стига просто може да ме изпратиш да ти намеря рядък материал за ковачите. Не знам какъв бихте ползвали но предполагам че би било нещо рядко като Черен Лотус.
Магьосника не му даде шанс да отговори на предложението и добави още:
- Нямам намерения да отварям собвстено коваческо ателие или да се опитвам да бъда директен наследник и да крада занаят или хляб от другите майстори или от теб. Просто искам да се науча да правя брони и оръжия за лична употреба. Има нещо което трябва да сторя и за целта мога да се доверя само на мойте умения, а ако те не са достатъчни просто тогава ще заплатя с живота си когато настъпи момента и се окажа слаб.
- Даже не е нужно никой да знае за мен, ако трябва нека бъда убучен в тайност така репутацията му няма да е в опастност. Трябва да стана по-добър ковач от прочутите Мурамаса и Масамуне, не мога да си позволя да пропусна тази възможност за обучение, добър ковач за учител се намира трудно. - Зертариан нарочно реши да добави и Масамуне тъй като бе чувал, че репутацията на Мурамаса често го бе поставяла като прокълнат ковач и не икаше дебелака да се закълве негативно върху това. По този начин би решил, че е впечатлен от легендата за тях двамата.
- Но няма да се откажа докато не се науча да направя поне оръжияи то не какви, а оръжия...
Image
- ...способни да насечат дори и боговете!
Последното каза с мрачен и решителен тон, акцентиран с решителността на мъж готов да отдаде живота си за да защити казаното, колкото и налудничево да звучи. С погледа си той гледаше право дебелия чичак в очите все едно самурай, който разсичаше целта с острието си.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Способни да насечат дори боговете, а? - ковачът бе обхванал брадичката си с длан, докато слушаше тирадата на непознатия хулиган. - Шити бой жаргонът е доста странен, но ми харесва идеята.

- Знаеш ли какво. Ако ми намериш метал от метеорит, ще те приема като мой собствен чирак. Някой сериозен в професията си като мен не може да напусне селото за дълго време преследвайки слухове и легенди, но за безделник като теб, сигурно би прозвучало дори забавно.

Image

- Не би получил толкова добра оферта никъде, нали?

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан се усмихна при предложението на мъжа, знаейки че просто може да намери тази важна съставка сред природата, без да се налага да харчи пари. Имаше голям интерес как би могъл да я използва той самият, щом този чичак копнееше за нея, но въпросите после:
- Добре имаш сделка, следващия път когато се върна тук ще донеса със себе си от този материал. - каза той кимвайки утвърдително.
*Пък и мога да заделя за себе си, за някое мое бъдещо творение. Ще поразуча в академията какво се знае за метеоритите в по-голяма подробност, но засега предполагам, че ще е голямо парче камък самоче от метал. Сигурно и цвета може да е черен заради изгарянето при навлизане в земната атмосфера, но ще го проуча първо.*
След разговора с чичака, Магьосника щеше да изчака малко време да види дали боеца ще се появи.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Yo, what's up?
Image
На Зертариан не му се наложи да чака дълго. Преди обаче да има възможност да избухне за закъснението, той забеляза, че другият младеж бе турнал голяма шапка, който скрива лицето му. Освен това дрехите му бяха зацапани и прашни.

- Станах по-рано, за да разпитам наоколо и да добия някаква идея за бандитите, които търсим. Надявам се, че закуската е била вкусна.

Кусанаги се прозина.

- Какво? Пипнах се малко, за да не ме разпознаят лесно бандитите. Ако можеш да ми предложиш нещо от благородническия ти гардероб, не бих отказал, но в момента имам само това.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

От една страна младият магьосник искаше да избухне но плана на боеца беше гениален - да разузнае обстановката сред бъдещите им опоненти или жертви.
- Не, просто съм впечатлен имаш доста по-добър план от мен. Иначе това е хубаво, какво разбра за тях? - магьосника изгаряше от желание да подпали няколко бандити в буквалния и преносния смисъл на думата. След по-ранната грешка изпитваше нужда да стори малко добро за начало и да, но и да избие малко злодей. Сега оставаше да чуе какво бе планирал кусанаги, защото той самия не бе мислил никакъв план, което бе лошо, тъй като един магьосник винаги трябваше да има план.
- След недуразумението по-рано трябва да се реванширам с някое добро дело. - докато казваше това се попипа по удареното място от боздугана и леко го разтри.
*А й трябва да намеря метеорит, но това ще го мисля като се върна в Киото* - мислеше си той.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Не можеш да подхванеш мисия без някакъв план, нали? - Кусанаги повдигна рамене, след което напусна границата на селото. - Изглежда в района всъщност има поне две или три различни банди разбойници, така че не е ясно на кои точно сме се натъкнали - младежът се хвана за главата. - Може да сме се захванали с по-голям яд, отколкото мислех.

Image
This is not the limit ~

Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Зертариан се събуди облян в студена пот на рогозка в някаква традиционна къща. Той стисна дланта си несъзнателно, като че ли все още още можеше да усети дръжката на кинжала, който бе поел в съня си. Там нямаше нищо, но той можеше да усети тежестта на избора, който бе направил, сякаш всичко в съня му се бе случило наистина.

Image

Image
This is not the limit ~

Post Reply

Return to “Япония”