Зертариан определено беше изненадан от желанието на мъжът пред него да тества силата му, но той бързо реагира на това предизвикателство казвайки:
- Не това е лоша идея, ако те раня няма да си в кондиция за евентуална борба с престъпника, а пък аз ще загубя магическа енергия, която вече е леко похабена от битката ми във влака, момент имам друго доказателство за силата ми. - след като каза магът свали мечат от гърбат си и показа края на стчупеното му острие - още бе покрито с кръв, макар и вече засъхнала. Той продължи:
- На влакът от Токио за Киото, днес имаше терористична атака днес, престъпнците успяха да отделят вагона в който бях аз, заедно с двама от техните членове. Обезглавих единият от тях, както може да видиш по кръвта на меча ми. Другия ме остави да живея по късмет, явно прецени че сме на едно ниво, но знаех, че той щеше да ме убие след тежката битка с партньорката му. - Зертариан прибра меча след това изречение и продължи:
- Нямам много магическа енергия останала, предлагам да я запазя за престъпника. Също така това, което казах по-рано днес за сблъсък с демони също не е шега, почти убих двама демонични полицаи и... - той млъкна за няколко секунди, след което каза тихо. - приятелката ми, не се шегувах по-рано, но не исках и да обременявам хората около мен. Знам, че сигурно ти звуча като психопат, но повярвай ми, опитах се с думи, но не ми оставиха шанс - нито демоните, нито престъпниците. Така че ако този бандит сега планира да застраши живота на някой цивилен, няма да се спра да отсека и неговата главата. - младежът почти приключи аргумента си когато се сети и добави:
- О! Почти забравих, знаеш ли дали този разбойник е член на Акацки или на Илюминати? Ако да, наистина трябва да си запазим силите за него и да действаме бързо, те са най-долнопробните изроди, които могат да съществуват на този свят. Също така аз съм Зертариан Натсуки, син на Натсуки Ясухито, като син на Divine General е моя длъжност да преследвам престъпниците. Не мисля че съм цивилен - каза магът, след което замлъкна чакайки отговор от Ямамото. Някога Зертариан подозираше родителите му в това, че извършват престъпления, но последният месец в Токио го бе накарал да види, че се е лъгал и ако не друго целта оправдава средствата, особенно ако е за да защитиш невинните и онеправданите.
Изведнъж като рязко главоболие разцепи главата на Зертариан, той приложи всички сили да се държи без да показва болката си пред мъжа, също така се радваше, че за първи мът нямаше желанието да се представи като Мурамаса, а не Натсуки.