Зертариан стигна на края на вагона само да види как остатъка от влака се отдалечаваше в хоризонта. Магът застана за няколко секунди в това, което преди бе междинното помещение между два вагона и пое дълбоко въздух след което каза тихо през зъби:
- Проклятие... - стискайки дръжката на меча си и опитвайки да запази самообладание, изведнъж младежът насочи погледа си към върха на оръжието му. Горната част на леко стчупеното му острие още бе покрито с алената кръв на жената, чиято глава бе отсякъл. Но някак него не го притесняваше факта че така спокойно бе разсякъл живота й. Ако друго съжаляваше че не я беше измъчвал за да разбере повече информация и след това да я убие. Той си мислеше как ако се беше опитал от самото начало в Токио да разсече обладаният полицай или маскрираният Илюминати мъж, Юмико и баща му щяха да са живи.
Но това което бе шок за него не бе, че уби човек, а колко лесно беше и как не предизвика никаква емоция в него освен облекчение. Даже това му напомняше на момент от детството, веднъж бе искал да помогне на Силбър в кухнята с подготвянето на телешкото за вечеря, и с нейна помощ бе разрязъл телешкият врат за Гюдона. Чувството което изпита, когато отряза внимателно главата на жената бе същото като от онази вечер. За него тя бе просто едно телешко месо, телешко, което си бе позволило да напука ребрата му.
- Само ако имах повече сила и бях толкова решителен в Токио. Всичко щеше да се развие по друг начин. - каза Зертариан. След което обърна главата си назад и видя фигурата на мъжа от ресторанта, погледът му се смрачи, след което си каза: - Чудесно... още противници....а нямам магическа енергия. Правилният ход би бил да се махна от тук, но пък този вагон крие доста тайни като онзи бик, а й не знам защо ме мислят за Илюминати. Само един начин да разберем.- след като си помисли това магът се запъти към мъжът, който дойде от вагона ресторант и щеше да му каже щом беше на достатъчно голямо разстояние за да го чуе само с повишаване на тона на гласът си следното:
- СМЪРТА Й БЕШЕ САМОЗАЩИТА, ИЗГЛЕЖДАШ МИ ПО-РАЗУМЕН ОТ НЕЯ, БИ ЛИ МИ ОБЯСНИЛ ЗАЩО МИСЛИТЕ ЧЕ СЪМ ЧАСТ ОТ ОНАЗИ НАПАСТ ИЛЮМИНАТИ? И СЪЩО ТАКА КОИ СА ТЕ, НАИСТИНА БИХ ИЗПОЛЗВАЛ КАКВАТО И ДА Е ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДА МОГА ДА СЛОЖА ТЕХНИЯТ КРАЙ. НЕ ИСКАМ ДА СЕ ПРОЛИВА ПОВЕЧЕ НЕНУЖНА КРЪВ ТОЗИ ДЕН, ИСКРЕННО СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА НЕЯ, НО ТЯ НЯМАШЕ НАМЕРЕНИЯ ДА СПРЕ ДОКАТО АЗ НЕ УМРА. ИМА ЛИ КАК ДА СЕ РЕШИ СПОРЪТ БЕЗ ПОВЕЧЕ КРЪВОПРОЛИТИЕ?- той щеше да положи всички усилия в гласа си да скрие омразата си. На него му се искаше да разбере нещо за Илюминати но нямаше намерения да толерира нови посегателства върху живота му, поради което държеше меча си в готовност да наръга мъжа ако решеше да се изстреля към него. А именно точно в слабините за да избегне бъдещ двубой.
Герой на справедливостта ли? За да стигне до там той трябваше да добие много сила и да направи нужните жертви. Но терористи като този срещу него и тези който сринаха живота му нямат място на този свят. Единственото решение на техният проблем е унищожение. Проблемът ще е да овладее емоциите си и да ги убива след като извлече нужната информация, както и да добие силата сам да се справя с тях. Засега щеше да се наложи да разчита на мъжа бик ако нещо излезне извън контрол.