- Ясно! - заяви енергично съдържателката и се изправи, посочвайки се с палец и намигайки фамилиарно. - Аз съм Кунико Момое и ръководя този магически магазин. - Момое изгледа двете момичета и изражението й се промени в леко учудване. - С какво мога да ви помогна, всъщност.
- Трябват ми някои пособия за новата учебна година - обясни Уинри. - И някои талисмани за обща употреба.
- Сто лечебни талисмана!? - Момое повиши тон в невяра. - Какво точно смяташ, че ще ти се случи през учебната година.
Уинри търкаше засрамено главата си, докато Таро обясни пораженски:
- Моята господарка е доста несръчна. Инцидентите са всекидневие за нея.
- Разбирам - каза Момое с лека почуда, без да изглежда ни най-малко осъдителна и извади две купчини талисмани групирани като банкноти. - И все пак, не смятате ли да видите Летния фестивал преди да напуснете? Това е най-голямото събитие в тази част от годината.
- Вече съм уредила пристигането си в общежитието - каза Уинри обмисляйки предложението.
- Хайде де! Малката ми сестра ще присъства. Това е добър шанс да се запознаеш с бъдещ съученик. Това е периодът на младостта, в който приятелствата цъфтят!
Тормозът на съдържателката беше прекъснат от отваряне на вратата.
- У дома съм! - заяви женски глас.
- Говорейки за вълка - каза Момое.
- Какво имаш предвид, како? - каза новодошлата.
- Това е сестра ми, Хиитоми Момое - каза съдържателката.
Новото момиче се извисяваше с ръста си над Мико и Уинри, но най-грабващият елемент от външният й вид бе яркочервената й коса, чийто кичури наподобяваха огнени езици със своята липса на ред. Но високият ръст не беше единственото, по което Хиитоми напомняше на сестра си, Кунико. Изражението й излъчваше същата приветлива енергичност и... нотка на размирност. Но освен това, Мико можеше да усети, че тя излъчва аура на сила. Сила, която идваше от характера й и демонстрирана с негласна предизвикателност към света.
- Тъкмо казвах на тези момичета, че можете да видите фестивала заедно - каза съдържателката. - Една от тях започва Киото Академи, също като теб.
Хиитоми изгледа с неприкрито учудване двете новодошли.
- Уинри Зе'евалд, за мен е удоволствие - представи се Уинри непохватно, сякаш притисната от развитието на обстоятелствата.