Житните полета

Moderators: Shen Lee, Game Masters

Zertharian Natsuki
Member
Member
Character Name: Muramasa Zertharian
HP: 155/155
EN: 100/100
MP: 200/200

Зертариан определено беше изненадан от желанието на мъжът пред него да тества силата му, но той бързо реагира на това предизвикателство казвайки:
- Не това е лоша идея, ако те раня няма да си в кондиция за евентуална борба с престъпника, а пък аз ще загубя магическа енергия, която вече е леко похабена от битката ми във влака, момент имам друго доказателство за силата ми. - след като каза магът свали мечат от гърбат си и показа края на стчупеното му острие - още бе покрито с кръв, макар и вече засъхнала. Той продължи:
- На влакът от Токио за Киото, днес имаше терористична атака днес, престъпнците успяха да отделят вагона в който бях аз, заедно с двама от техните членове. Обезглавих единият от тях, както може да видиш по кръвта на меча ми. Другия ме остави да живея по късмет, явно прецени че сме на едно ниво, но знаех, че той щеше да ме убие след тежката битка с партньорката му. - Зертариан прибра меча след това изречение и продължи:
- Нямам много магическа енергия останала, предлагам да я запазя за престъпника. Също така това, което казах по-рано днес за сблъсък с демони също не е шега, почти убих двама демонични полицаи и... - той млъкна за няколко секунди, след което каза тихо. - приятелката ми, не се шегувах по-рано, но не исках и да обременявам хората около мен. Знам, че сигурно ти звуча като психопат, но повярвай ми, опитах се с думи, но не ми оставиха шанс - нито демоните, нито престъпниците. Така че ако този бандит сега планира да застраши живота на някой цивилен, няма да се спра да отсека и неговата главата. - младежът почти приключи аргумента си когато се сети и добави:
- О! Почти забравих, знаеш ли дали този разбойник е член на Акацки или на Илюминати? Ако да, наистина трябва да си запазим силите за него и да действаме бързо, те са най-долнопробните изроди, които могат да съществуват на този свят. Също така аз съм Зертариан Натсуки, син на Натсуки Ясухито, като син на Divine General е моя длъжност да преследвам престъпниците. Не мисля че съм цивилен - каза магът, след което замлъкна чакайки отговор от Ямамото. Някога Зертариан подозираше родителите му в това, че извършват престъпления, но последният месец в Токио го бе накарал да види, че се е лъгал и ако не друго целта оправдава средствата, особенно ако е за да защитиш невинните и онеправданите.
Изведнъж като рязко главоболие разцепи главата на Зертариан, той приложи всички сили да се държи без да показва болката си пред мъжа, също така се радваше, че за първи мът нямаше желанието да се представи като Мурамаса, а не Натсуки.
Image
Master Jubei, if you encounter God, God will be cut. If you encounter an evil spirit then it will be cut. This... this is I cant remember anymore Who am I? The Greatest Swordsmith Muramasa or the Magus Zertharian?
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Ямамото въздъхна и свали поглед към земята.
- Разбирам. Прибери се у дома си и внимавай, докато си тук. Най-добре е да пазиш факта, че си магьосник, от останалите, за да не привлечеш вниманието на престъпника.
Младежът понечи да напусне, но нещо го спря в крачка.
- Син на Небесен Генерал или Главният комисар на Магическото Бюро за Разследване, все още си цивилен. И ще си изпатиш, ако се забъркаш с Тъмната Страна на този свят с това отношение - Ямамото изгледа Зертариан с мрачното изражение на възрастен човек, който обяснява на дете опасността от пресичане на шосе.

Image
Going beyond the horizon with a great speed
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Отговорът на мъжа силно повля на Зертариан. Погледър на мага стана мрачен и той каза:
- Хубаво, дигни си гарда и използвай магия за защита, ще ти покажа най-силното ми умение. Явно действията са по силни от думите. - казвайки това Натсуки се подготви да използва Rising Dragon Breath. Toй не винеше мъжа, че го смяташе за хлапак, който иска да си играе на герой, което беше така до скоро. Но вече няма как трябва да демонстрира на какво е способен макар и да се беше провалил във влака.

Зар за атака:1d20+5
Зар за щета:2d2000220
Last edited by Shen Lee on 11 Nov 2021 00:44, edited 5 times in total.
Reason: Зарове
Image
Master Jubei, if you encounter God, God will be cut. If you encounter an evil spirit then it will be cut. This... this is I cant remember anymore Who am I? The Greatest Swordsmith Muramasa or the Magus Zertharian?
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Магията, която Зертариан запрати с нежелание мина далеч от целта, взривявайки се в земята.
- Значи има някаква борба в теб - отрони Ямамото. - Добре е да се знае, че не си само празни приказки
Духът на младежа в анцуг се възстанови и той той отново зае бойна поза, но този път излъчването му беше различно. Сега той не се отбраняваше, а вместо това бе готов да атакува.
- А сега ми покажи най-добрата ти защита - нареди Ямамото, като започна да изрежда Куджи-ин печати с дланите си. Ръцете му започнаха да излъчват сияние, което се нажежи до заслепяваща светлина, когато той обхвана дясната си китка с лява длан. - Maw of the Thunder God.
Зертариан усети как въздухът започна да трепери, когато опонентът му се завтече към него с дясна ръка искряща в образа на дракон, чиято паст щеше да го погълне само след миг. Нима той можеше да устои на такава мощ по какъвто и да е начин?

Image

Зар за атака:1d20

Зертариан:
-20 магическа енергия

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан видя огромният мълниеносен дракон, който се образува над него, направи бърза усмивка след което изкрещя рязко своето заклинание, изпълнявайки го:
- ...FOREST HUSK!- Магът реагира възможно най-бързо за да се защити от мълниите. Последните мигове, преди да се затвори в дървената му сфера, той ги използва за да види внимателно на какво разстояние се намира опонента му и къде е той сега. Позицията му можеше да се промени, но засега заложи, че ще успее да го изненада.
*Щом усетя, че атаката е приключила или ако разбие сферата директно ще го атакувам с острието на меча ми към гърлото му, но без да се опитвам да го нараня. Дървото ще бъде ефективно срещу мълниеносната му атака, тъй като не провежда електричество. Tрябва да му покажа, че не се шегувам.* - подгови своят план магът докато използваше Forest husk и наблюдваше къде е опонента му докато се затваряше.
Щом мълниите се успокоят или защитата падне, Зертариан щеше да го атакува с меча си към гърлото му, без да го разсече. Той се подготви доколкото може в сферата и застана в позиция готова за бърз спринт с клекнал старт, докато държеше извадения си меч до лявото коляно. Той щеше да се спусне да тича, държейки мечат отстрани на кръка си и подобно на уменията, които бе гледал на самурай по предаванията от телевизията щеше да се опита да направи атака имитираща стил на изваждане на меча, последван от разсичане.
*Трябва да стигна и да го спра, хабим силите си напразно.*

d20
Image

*Ако се е преместил ще се пробвам да пренастроя траекторията си докато бягам за да го настигна и оцеля. Но до тук с магията ми, по дяволите върнах се на положението след влака. Нямам повече магическа енергия или поне не достатъчно. Е от сега нататък е време да видя дали имам потенциал и талант за самурай. Трябва да заслужа правото си да ползвам Мурамаса... Нали ковачо?* - приключи планът си.

Втори зар за атака(Наказание заради липса на Умение с оръжие, избира се по-малкият резултат):
d20
Зар за щета:
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Въпреки разстоянието помежду им, гръмотевичната паст слята с ръката на Ямамото, стигна толкова бързо до Зертариан, че той едва успя да изгради бариерата си, докато тя влизаше в защитния му периметър. Гръмотевичният щурм бе спрян, но само с половин сантиметър право на грешка. Никой не се беше доближавал толкова до неутрализира напълно защитата му - още повече до това да изпревари изграждането й напълно.
Зертариан обаче не позволи на на жегата да го парализира. В бърза реакция, той дематериализира малкото останало от защитата си, и замахна с меч, измествайки центъра си на тежест без мисъл напред, към мястото, на което бе видял Ямамото за последно.
Когато се окопити, той и Ямамото се бяха изравнили рамо до рамо, гледащи в противоположни посоки. Зертариан бе пропуснал, но Ямамото не подготвяше следваща атака.
- Имаш потенциал - каза Ямомото, обръщайки се към червенокосия магьосник. - И мислиш в движение. Ако усъвършенстваш тези умения в Академията, можеш да станеш много добър професионалист.
- Но пехотните схватки изискват повече от груба сила. Ако подозренията ми са правилни, твоето участие би било просто неоправдан риск. А този човек не би се поколебал да нарани невинен или по-слаб, за да постигне целите си.
Силно удрящите думи на този човек - на пръв поглед не много по-възрастен от самият Зертариан, не носеха зла воля или подигравателност. Ямамото просто споделяше фактите така както ги виждаше самият той.

Зар за щета(Maw of the Thunder God):6d20

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан стисна зъби, за пореден път бе безполезен ако не и пречка. Спомни си случилото се в Токио, ако не беше помолил за защитата на баща му по пътя за вкъщи, можеше да оцелее. Макар и да подозираше баща си за скрити злодеяния, бе готов да го изслуша, но този ден никога нямаше да настъпи вече. Магът не можеше да си позволи да е безполезен или пречка отново затова отвърна на Ямамото:
- Прав си, но ако стоя от разстояние и се укривам? Мога в най-лошия случай, че не се справиш да избягам и да евакуирам хората от селото. Не мисля, че този изрод би се спрял само с твоята смърт ако те бие. Също така ако се крия в сенките или житото от разстояние, не мисля, че ще ме засече. Какво мислиш? Поне мога да извърша работата на разузнавач. Също така предлагам почивка преди да го преследваш, токущо и двамата изгоряхме силни магии и ще сме в неловко положение ако нещо стане. - каза младежът решително.
- Също така мога ли да попитам за повече информация - кой е този престъпник и с каква слава е известен? Също така каквото друго знаеш за него. - попита магьосникът
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Имаш ли способностите на разузнавач? - попита изпитателно Ямамото. - Разузнавачът е като мъртъв, ако бъде разкрит. Противопехотните ти умения няма да те задържат жив в истинска битка.
- Но можеш да се върнеш в селото и да наглеждаш останалите. Не мисля, че престъпникът ще действа публично, но той вече е наранил човек тук и може да планира да го направи отново.
Ямамото извади малка птичка оригами и я връчи на Зертариън.
- Ако станеш свидетел на нападение, не се поставяй в опасност. Изпрати това шикигами, за да ме известиш и опитай да предпазиш невинните жители през това време.

Image
Shen Lee wrote:Зертариан: хвърли зар за Възприятие (мод: Интелект) с наказание:

Code: Select all

2d20-H+5

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан взе оригамито и каза на Ямамото:
- Ако се окаже твърде опасен и не можеш да го спреш сам се отегли. Ще се прегупираме и ще измислим как да го заловим заедно. Не трябва да умираш, ако нещо се случи с теб, всички други в селото ще са в опастност. Не мисля че мога сам да го спра дори и с пълната ми сила. - младежът бе стигнал до този извод след като почти бе изпелен от мълнията на мъжът пред него. Мълния която почти унищожи дървената му защита, която една жена терорист загуби няколко удара върху нея.
Поемайки птицата магът все пак се стремеше да я огледа колкото може и да държи око на всичко около него. Все пак не знаеше дали не ги подслушва престъпника вече.
- Пази се, все пак искам да те помоля за някой магически уроци след това приключение. - каза магът, след което се запъти към посока на селото. Щеше да види къде са тържествата за които бе говорил стареца и да наблюдава от разстояне случващото се, готов да се намеси ако види престъпника или някой друг съмнителен тип.
- Също така, как изглежда този тип? И какво или какви престъпления е извършил за да бъде преследван? - попита последно младежът.
2d20-H+5
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Високият младеж никога не отвърна на предложението на Зертариън. Червенокосото момче прочете нещо във физиономията му, което не бе надменност. Да, той излъчваше самоувереност, но също така непоклатимост, която не бе самонадеяна. Извръщайки се в посока обратна на селото, все пак каза:
- Мога да ти техника на горнокласник, когато всичко приключи. Ако имаш нужното да я усвоиш.

Image

- Колкото до онази личност... Тя е убила невинен човек... не много по-млад от теб самия.
Без сбогуване, фигурата на Ямамото се отдалечи целенасочено към хоризонта.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан бе загледан в Ямамото за момент, след което той самият се запъти обратно към градчето. Стареца му беше казъл, че децата ще палят огън за празник, той се опита да си спомни къде се намираше централният площад на селото. Магьосникът щеше да погледне дали тържеството е там, но планираше да наблюдава от разстояние за съмнителни типове или нередности.
*Да убие невинен, как е възможно да постигнеш това без угризения. Колко побъркан трябва да ....* - Мисълта му бе прекъсната от треперенето на увитата му в бинтове ръка. Само сещайки се колко лесно бе да отреже главата на онази жена във влака го изпълни с омраза, притеснение и съмнение. - *Трябва да стана по - силен, но не мога да разчитам на чужда помощ, макар и все това да ме спасява. Нуждая се от сила и да убивам престъпниците с повече смелост.* - Магът знаеше, че битката срещу този убиец няма да е лесна и че ще му трябва помощ, но едно беше сигурно:
- Той няма да се измъкне жив, убийство на невинен се заплаща с тежкото мъчение и смърт на извършителят му. - каза той, стискайки в юмрук треперещата му ръка, постепенно със стягането, треперенето намаля и след което спря, а погледът на младежа гореше с решителност, омраза и справедливост. Той щеше да действа като съдята, изпълнителя и екзекутора на справедливостта.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Зертариан се запъти с изтощена крачка към селото. Схватката с Ямамото може да не беше нищо особено, но това бе поредното премеждие в рамките на този единствен ден. В края на крайщата, той успя да се довлече до площада, където наистина видя как децата, които бе срещнал по-рано, се щурат и носят съчки и друга суха растителност в подготовка за голямо огнище. Те поглеждаха към неговата посока от време на време, но не посмяха да го притеснят.
- Йо-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-оу!
Непознат глас изкара Зертариан от размислите му. Когато се обърна в негова посока, той видя две непознати лица, които се извисяваха зад него на фона на порфиреното небе, единият изрусен, а другият с аленочервена коса.
- Продавачът ни каза, че и ти си заседнал тук - продължи червенокосият.

Image

Image

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Събитията от днешния ден определено взимаха своята такса върху енергията на младият магьосник. Наблюдвайки децата се чувстваше спокоен и се надяваваше Ямамото да се погрижи за престъпника, без да се стига до намесата на измореният младеж.
*Фестивал, а? Последните два фестивала за мен не минаха добре, даже трагично, ще стоя настрана за да не се случи нещастие за трети път. Чудя се ако не бях се фокусирал върху това да търся повече сила дали можеше да спася Юмико, дали баща ми щеше да умре ако бях направил друго в онзи ден... Не именно заради това ми трябва сила, трябва ми оръжие, ако бях силен или имах оръжието за целта - Илюминати и Акацки престъпниците в онзи ден щяха да са мъртви. Трябва да стигна до Киото и да създам оръжие достойно за целите ми!* - дълбоката му мисъл ме рязко прекъсната от дългото "йоо" на новодошлите момчета.
- За съжаление или по - скоро за щастие е така, влакът ми беше под атака на терористи. Не ви виня ако не ми вярвате, цялата ситуация е абсурдна. Ами вие как заседнахте тук? Случайно да сте имали по нелепа ситуация? - каза магът весело, опитвайки се да държи обстановката ведра.
*Така и не разбрах как изглежда престъпника, дали може да е някой от тези? Или пък те да са от терористите от влака? Не твърде съм параноичен, но все пак трябва да внимавам с тях засега. Твърде голямо съвпадение...* - мислеше Зертариан докато очакваше отговор от новодошлите.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

- Можеш да кажеш, че сме като паднали от небето в това място. Това си е доста нелепо, когато не си героиня в някоя манга - измърмори червенокосият иронично, разпервайки ръце.
Русокосият изгледа другарят си косо, след което се обърна към Зертариан.
- Под влак имаш предвид Демоничният влак, нали? - каза той остро. - Какво имаш предвид, че е бил нападнат от терористи?
Младежът направи две крачки, влизайки в личното пространство на Зертариан с почти заплашителна аура.

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Новодошлите издаваха съмнителна аура, трудно бе да се прецени кой от тях двамата беше по-малко съмнителен. Но Русокосият определено накара параноята на Зертариан да се задейства.

*Трябва да внимавам с тези двамата, един грешен ход и може да ме последва съдбата на жената от влака, дали някой от тях не е престъпника, който Ямамото търси?*

- Да Демоничният Влак и под нападнат имам предвид, че се опитаха да убият едно друго момче, а от по нататъшните вагони се чуха изстрели. Час, два след потеглянето от Токио се бях се установил във вагона ресторант, когато влезнаха двама души - мъж и жена, изглеждаха ми като военни, но реших, че може би са защитници на влака. След около 15 минути дойде едно момче като нас, не му обърнах особено внимание докато мъжът войник изкрещя: "Ти си агент на илюминати." и започнаха битка. Тръгнах да бягам в хаоса докато се биеха, но когато стигнах съседният вагон чух изстрели и спрях пред врата. Когато събрах кураж и я отворих видях, че вагонът беше отделен и влака вече се отдалечаваше. Без да мисля много скочих и бягах часове през житото докато стигнах до тук. Онова момче, което се сби с тях, не беше обикновен никой си, той хвърляше огнени топки смесени с въздушни удари навсякъде из вагона и успешно удържаше двамата воени. - каза магът смело притеснено, след което си пое дълбоко въздух и продължи: - Знам че постъпката ми звучи страхлива, но трябваше да го видите, двамата бяха бойци, но не можеха нищо да му направят, а той успяваше да ги изгори с огъня си и да ги разсече с въздушните си атаки. - завърши разказът си Зертариан с капка притеснение и от частти вълнение в тона на гласа си.

- Ами вие, как точно паднахте? На самолет ли сте били? И той ли е имал сходна атака? - каза заинтересовано младежът.
Last edited by Zertharian Natsuki on 26 Mar 2022 15:17, edited 1 time in total.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Пороят от думи на Зертариан стъписа русокосия, докато другарят му просто слушаше с интерес. Допреди момент русият изглеждаше готов да хване непознатия за яката, но вместо това хвана собствената си глава, сякаш бе получил мигрена.
- Помниш ли едно дребно момче? Четиринадесетгодишно, с руса коса? Нещо случи ли се с него?

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан се замисли за момент, имаше чувството че някъде бе видял русо момче на влака. Той се сети за момичетата около него и белокосият след което продължи размисъл на глас:

- Русо момче, русо момче.... - замисли се на глас магьосникът: - Хммм, помня че се качи със закъснение едно ниско момче с руса коса, което имаше говореща кукла на ръката. Той отиде към по-предните вагони където бяха бъдещите студенти на Киото Академията за Магия. Истрелите и битката стана в най-задните, така че не знам какво е било положението напред.
Младият Натсуки усети, че е минало около час, а Ямамото още го нямаше, погледа му се смрачи и физиономията му стана сериозна, след което каза на новодошлите:

- За съжаление трябва да тръгвам, изскочи сериозен проблем, ще се видим утре на спирката за автобуса. - казвайки това Зертариан им махна с ръка, обръщайки се и поемайки бързо към най-близката забутана уличка. Там той щеше да влее малко от магическата си енергия в шикигамито на Ямамото и да го последва до неговото местонахождение.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Русият тип остана на място, гледайки скептично в посока на отдалечаващият се Зертариан, като че ли не можеше да прецени какво да бъде следващото му действие.
- Ей, накъде си тръгнал?
Но Зертариан не беше оставен на спокойствие. По някаква причина червенокосият непознат го последва към забутаната уличка, сякаш това беше най-естественото нещо.
- Също, става доста късничко, не мислиш ли? Къде смяташ да, такова, спиш тази вечер?
Младежът задаваше тези въпроси с необуздан и искрен интерес на който Зертариан не беше свикнал.

Image

Image
This is not the limit ~

Zertharian Natsuki
Member
Member

Зертариан изруга наум:
*Проклятие, този е съмнителен, трябва да внимавам с него, но и Ямамото го няма и нищо не знам за престъпника в околностите или какво стана с терористите от по -рано. Всъщност дали мога да разбера на чия страна са тези двамата...*

- Мисля да огледам за някой от терористите от влака. Може да са наблизко, все пак не знам какво целяха и онова момче, което се би с военните. Беше твърде съмнителен, не искам да нарани хората тук или децата. - казвайки това Магьосникът се загледа по посока на площада където цареше празненството. Случилото се в Сайтама, Токио и влака му тежаха на съвестта, което го накара да сложи ръка на челото си. Главоболието му откакто бе направил ритуала се бе върнало отново, но той се въздържа да не показва болката, колкото и отвратителна да бе тя.

Image

- Що се отнася къде ще спя, си издействах място чрез тежък физически труд за селото, по-рано днес. - казвайки това Зертариан продължи напред, търсейки забутано място отно, преди да се спре за последен път и да каже:

- Пазете се, тази нощ крие и своите опасности, както за нас така и за хората от селото. Ако всичко мине добре, престъпниците ще са мъртви преди да наранят цивилен. - след което продължи. Планът му беше прост, ако тези бяха злодей щяха да го проследят и да се опитат да го убият, ако не поне можеше да предупреди двама невинни за опасността, която висеше.
Image
Shen Lee
Game Master
Game Master
HP:
EN:

Непознатият се замисли, за момент и каза:
- Хм-м-м-м-м-м, значи и аз трябва да, ъм, направим малко тежък физически труд, така ли? - червенокосият продължаваше да следва Зертариан, сякаш бяха другари след училищен ден. - Мъртви викаш, така ли? Знам какво точно имаш предвид - младежът скръсти ръце и започна да кима. - Като си говорим за това, аз трябва да убия малко време, ако ме схващаш. Ще се видим по-късно.
Червенокосият махна за довиждане, и с ръце зад врата, и усмивка, сякаш го очакваше вкусна вечеря на чужда сметка, излезе от малката уличка. След като няколко сгради застанаха помежду им, Зертариан го изгуби от поглед.

Image
This is not the limit ~

Post Reply

Return to “Япония”